Jezik

eng

Pratite nas

Žiri programa FEST Fokus

NAGRADE

  • Nagrada za najbolji film

LJUBICA LUKOVIĆ

SCENARISTKINJA, SRBIJA, PREDSEDNICA ŽIRIJA

Ljubica Luković je rođena 1990. u Beogradu. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a završila je i master program Serial Storytelling u Kelnu, specijalizovan za dramaturgiju TV serija. Autorka je scenarija za seriju Kljun, koja je premijerno prikazana na festivalu Canneseries 2021, gde je osvojila nagradu publike. Takođe je pisala scenarije za film Leto kada sam naučila da letim, i seriju Blok 27.

FILIP ĐURIĆ

GLUMAC, SRBIJA

Filip Đurić je završio master studije glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Jasne Đuričić. Igrao je u dugometražnim filmovima Jesen u mojoj ulici, Moj jutarnji smeh i Heroji radničke klase. Za film Moj jutarnji smeh, u kojem je ostvario glavnu ulogu, osvojio je Gran prix Naisa za najbolje glumačko ostvarenje 2020. na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, posebno priznanje zajedno sa koleginicom Ivanom Vuković na festivalu u Motovunu, kao i priznanje za glavnu mušku ulogu na Balkan nordik festivalu 2021. godine. Igrao je u serijala Grupa, 12 reči, Kljun i Crna svadba. Za ulogu u predstavi “Galeb” dobitnik je nagrade “Predrag Peđa Tomanović” za najbolje glumačko ostvarenje na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu 2013. godine. Laureat je i Zlatne antene za glumačko otkrovenje godine na FEDIS festivalu u Beogradu.

STRAHINJA MADŽAREVIĆ

SCENARISTA, SRBIJA

Strahinja Madžarević je rođen 1989. u Novom Sadu. Završio je osnovne i master akademske studije dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gde trenutno pohađa doktorske studije. Autor je nekoliko dramskih tekstova od kojih se izdvaja predstava “Ukalupljivanje: Tragedija loptanja u Srba” koja je od 2016. na repertoaru pozorišta UK “Vuk Karadžić”. Prošle godine debitovao je u srpskoj kinematografiji sa scenarijem za celovečernji igrani film Lihvar u režiji Nemanje Ćeranića, koji je premijerno prikazan na 49. FEST-u. Koscenarista je serije Grupa i kokreator i scenarista serije Crna svadba.

 

SPONZORI

 
 
 
Knjaz Miloš
 
 
 
 
Embassy of Canada to Serbia, North Macedonia and Montenegro
 
Italijanski kulturni centra